So What's Next

Het internationale jazzfestival So What's Next is vernoemd naar de legendarische jazztrack 'So What' en de onophoudelijke innovatieve drive van maker Miles Davis. Het festival biedt een inspirerende selectie van de hedendaagse jazz met een avontuurlijke mix van gevestigde namen en veelbelovende rijzende sterren op het gebied van funk, jazz, hiphop, R&B en rock. Elke act heeft een unieke sound, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verleggen allemaal de grenzen van de jazz. Scrol snel verder voor de eerste namen!

Al Di Meola

Gitaarlegende Al Di Meola komt naar So What's Next voor e…

Het internationale jazzfestival So What's Next is vernoemd naar de legendarische jazztrack 'So What' en de onophoudelijke innovatieve drive van maker Miles Davis. Het festival biedt een inspirerende selectie van de hedendaagse jazz met een avontuurlijke mix van gevestigde namen en veelbelovende rijzende sterren op het gebied van funk, jazz, hiphop, R&B en rock. Elke act heeft een unieke sound, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verleggen allemaal de grenzen van de jazz. Scrol snel verder voor de eerste namen!

Al Di Meola

Gitaarlegende Al Di Meola komt naar So What's Next voor een exclusief concert met de show ‘The Electric Years’! Samen met zijn band speelt hij klassiekers van albums als ‘Land of the Midnight Sun’ en ‘Elegant Gipsy’. Di Meola vestigde zijn naam in de jaren '70 met de supergroep Return to Forever en werd beroemd om zijn razendsnelle spel en melodieuze stijl. Tijdens dit concert brengt hij een mix van nieuwe nummers van zijn aankomende album 'Twentyfour' en iconische songs uit zijn ‘electric years’.


Branford Marsalis Quartet

Saxofoonicoon Branford Marsalis speelt dit jaar op slechts één festival in Nederland: So What's Next! Samen met zijn wereldberoemde kwartet brengt hij compromisloze jazz van het hoogste niveau. Na vier decennia in de internationale schijnwerpers blijft Marsalis grenzen tussen stijlen overschrijden met onwrikbare creatieve integriteit. Zijn carrière begon als sideman met grootheden als Clark Terry en Art Blakey en groeide door samenwerkingen met Dizzy Gillespie en Miles Davis. Het recentste album van zijn kwartet, ‘The Secret Between the Shadow and the Soul’, toont zijn verfijnde en avontuurlijke visie. De beste manier om deze legende en zijn fantastische band te ervaren is op het podium van So What's Next!


Lakecia Benjamin

Rising star Lakecia Benjamin imponeert wereldwijd met haar jazztalent, energieke optredens en vakmanschap. Haar altsaxofoonspel is doordrenkt met funk en soul, afgestemd op de ritmes van de jonge generatie. Na haar debuutalbum ‘Retox’ volgde in 2020 ‘Pursuance: The Coltranes’, een alom geprezen album met radicale herinterpretaties van Alice en John Coltrane. In 2023 bracht ze ‘Phoenix’ uit, een album dat jazz, funky soul, R&B en hiphop verbindt, en haar drie GRAMMY-nominaties opleverde. Tijdens So What's Next zal ze ongetwijfeld de nieuwe nummers van dit indrukwekkende album spelen, wat een overweldigende set belooft te worden.


Michelle David & The True-tones

De New Yorkse Michelle David begon op vierjarige leeftijd met zingen in de kerk en sloot zich op vijfjarige leeftijd aan bij The Mission of Love. Ze toerde met de Broadway-musical ‘Mama’, werkte mee aan shows als ‘The Sound of Motown’ en ‘Glory of Gospel’ en ze nam op met artiesten als Diana Ross en Michael Bolton. Met The True-tones bracht ze zes gospelalbums uit, kreeg een Edison-nominatie, en lof voor ‘Truth & Soul’, dat Album van het Jaar werd bij BBC Radio 6 Music. Hun nieuwe album ‘Brothers & Sisters’ vormt de basis voor hun soulvolle liveshows.


Dulfer! Total Response

Tenorsaxofonist Hans Dulfer draait nog steeds op volle toeren, ondanks recente gezondheidsproblemen. Afgelopen najaar trad hij met zijn dochter Candy op in de Blue Note Club in Tokio en speelt hij met zijn nieuwe band, Total Response, op Nederlandse festivals. Deze all-star line-up heeft zich bewezen als een energieke eenheid. Met zijn saxofoongeluid is Dulfer al 65 jaar een prominent figuur in de Nederlandse jazzscene en heeft hij internationale faam verworven. In 2024 viert hij zijn 84e verjaardag met een nieuwe band die Dulfer-klassiekers en nieuwe nummers speelt. Verwacht een spectaculair optreden tijdens So What's Next!


Vincen García

Vincen García is een grote belofte voor de toekomst. De Spaanse funk-, fusion- en jazzbassist kreeg internationale aandacht via Instagram en werd vorig jaar uitgenodigd door Vulfpeck-gitarist Cory Wong om mee te spelen op diens Europese tour, waaronder in Nederland. Nu keert hij terug met zijn eigen project en speelt zijn debuutalbum 'Ventura'. Dit album mixt hiphop, gamemuziek, soul en groove tot een funky geheel. In de stijl van Vulfpeck, Snarky Puppy en The Fearless Flyers geeft García zijn eigen unieke draai aan de muziek.


Bnnyhunna 

Bnnyhunna (Benjamin Ankomah), een opkomende Ghanese artiest uit Amsterdam, vond zijn uitlaatklep in muziek, geleerd in de kerk waar hij piano, drums en gitaar speelde. Geïnspireerd door legendes als Fela Kuti, Yusef Dayes, Kendrick Lamar & Pharrell Williams, ontwikkelde hij een uniek geluid dat jazz, hiphop, R&B en afro combineert. Bnnyhunna werkte samen met artiesten als Rimon en Akwasi en maakte indruk met zijn debuutproject SINTA (2021). Hij trad op op prestigieuze festivals zoals North Sea Jazz en Montreux. Zijn nieuwe album, dat dit najaar uitkomt, wordt live gepresenteerd op So What's Next.


Teus Nobel Acoustic Trio

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici van Nederland en is de laatste jaren productiever dan ooit. Na albums als ‘Saudade’ en ‘Human First’ bracht hij in september 2023 zijn negende album ‘After Hours’ uit, waarop hij voor het eerst focust op American jazz standards. Dit album, geïnspireerd door het Chet Baker trio-album ‘Someday My Prince Will Come’, kreeg lovende kritieken. Nobel komt naar So What's Next met dezelfde bezetting als Baker: gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol), wat zorgt voor zowel melancholie als swing.


Sam Newbould Quintet

Het Sam Newbould Quintet, een bekroond internationaal ensemble uit de bruisende Amsterdamse jazzscene, wordt geprezen als een "parel in de fresh jazz" (NRC). In 2024 won Sam Newbould de eerste Rabo So Who's Next Talent Award als meest veelbelovende jazztalent van Nederland. Het quintet, dat in 2019 de Keep an Eye Records-wedstrijd won, trad al op grote podia op, zoals North Sea Jazz Festival en BIMHUIS Newbould's spel wordt omschreven als indrukwekkend, variërend van intiem tot uitbundig. Met zijn vrije manier van componeren creëert Newbould muziek die zowel gedurfd als eenvoudig en krachtig is.


Altijd op de hoogte van de laatste updates rondom So What's Next? 

Door je hieronder aan te melden ben je altijd als eerst op de hoogte van programma-updates rondom So What's Next.


Vrije plaatskeuze

Bij alle concerten tijdens So What's Next is er vrije plaatskeuze. Het is niet mogelijk om van tevoren een vaste plek te reserveren.


Consumptiemunten

Tijdens So What's Next kan er uitsluitend betaald worden met consumptiemunten van Muziekgebouw Eindhoven. Deze zijn verkrijgbaar aan verschillende balies. De betaling is enkel mogelijk met pin.

Wanneer

  • Zaterdag 2 november 2024 om 17.00 uurTickets

Prijzen

  • Regulier€ 62,50

Waar