Jong Cultuur Weekend 6 weekenden Eindhoven jongen 14-27 jaar

Luuk Vegter, één van de talenten

Achttien jaar en goed in rappen, teksten schrijven en racesimulatie,’ zo beschrijft Jeanne van Beers, directeur van Switch Jeugdzorg, dit jong talent. Luuk zelf is het vooral om d muziek te doen: ‘Zolang ik de motivatie behoud om muziek te maken, zal ik dit altijd blijven doen. Het is mijn droom om mensen met mijn muziek te raken en mijn passie met de wereld te delen.’

Wie ben je en waar kom je vandaan? Ik ben Luuk Vegter. Geboren in Almere in 2006, opgegroeid in Maarheeze en nu woon ik in Weert. Generatie Z staat bekend als digitaal vaardig,sociaal bewust en veerkrachtig. Welk woord past het beste bij jou? Digitaal vaardig. Ik besteed veel tijd op mijn laptop en telefoon, en alle teksten die ik schrijf staan op mij telefoon. Ik kijk veel filmpjes op YouTube en speel vaak spelletjes op consoles.

Wat doe je? Vier dagen per week ga ik naar Switch Jeugdzorg in Eindhoven. Om teksten voor mij rapmuziek te schrijven, demo’s op te nemen of voor een spelletje. Soms ben ik in het creatief lokaal te vinden of ga ik met een begeleider koffiedrinken in het centrum.

Wat drijft jou als kunstenaar? Als ik ergens mee bezig ben, motiveert mij dat. Ik heb een sterke doorzettingsmentaliteit. Als mens zijn mijn grootste motivaties mijn vriendin, een goede vriend en coach Ricardo, de vrolijkste en aardigste persoon die ik ooit heb ontmoet.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik luister graag naar Eminem, een van de beste ooit in de rapindustrie. Zijn muziek geeft me de drive om zelf net zo’n goede teksten te schrijven. Eminems passie en doorzettingsvermogen inspireren me enorm, ik probeer dat ook in mij eigen muziek te verwerken. ‘De beste ooit’ verslaan is moeilijk, maar ik vind dat je dat we moet proberen en die mentaliteit moet hebben. Wat kunnen we van jou verwachten? Ik werk toe naar een leven waarin ik muziek kan maken en veel kan optreden. Later zou ik graag door Europa willen touren, niet alleen voor muziek, maar ook om samen met vrienden of mijn vriendin mooie herinneringen te maken. Als ik het echt maak in de muziek, zou ik graag maandelijks shows willen doen door Nederland en België.